MASTER
 
 

BİAS TOSB ÖĞLE SEMİNERİ 10

By BİAS TOSB ÖĞLE SEMİNERLERİ 10 (other events)

Friday, June 14 2019 11:00 AM 1:00 PM CEST
 
ABOUT ABOUT

SEMİNER KONUSU. 

Bağlantılı servisler, otonom sürüş, paylaşımlı mobilite ve elektrikli güç aktarma organları yarının otomotiv sanayisini şekillendiren teknolojilerdir. Geleceğin mobilitesi için ideal çözüm bu dört unsuru göz önünde bulunduran uygulamalar olacaktır.

Tam otonom servis aracı OTOMOD, kalabalık, dinamik ve yavaş seyreden trafiğin olduğu hastane, fabrika, üniversiteler gibi alanlar için tasarlanmıştır. Araç, esnek yolcu kapasitesi ile paylaşımlı, otonom ve elektriklidir. Tasarım araç platformunun değişkenliğini dikkate almakta ve modüler elektrikli güç aktarma sistemi, bağımsız tekere entegre motorlar, yapılandırılabilir pil dizilimi ve esnek eVCU (elektrikli araç kontrol ünitesi) özelliklerini içermektedir. Araçta transmisyon, dişli kutusu, diferansiyel gibi unsurlar bulunmamaktadır.

Aracın otonom sürüş özelliği iyi bilinen 3 ADAS fonksiyon özelliğine dayanmaktadır; AEBS (ileri acil frenleme sistemi), ACC (uyarlanabilir sürüş kontrolü) ve ALKA (ileri şerit takip sistemi). Araç akıllı ve öngörüsel enerji yönetim algoritmasına sahiptir. Gidilecek hedefe göre hız profilini belirleyerek, en uygun şekilde sürüşü gerçekleştirmektedir.

Elektrikli otonom servis aracı ilk olarak bir “Hizmet olarak mobilite” iş modeline göre kampüs aracı olarak üretilmiştir. Mobilite hizmeti çeşitli mobil cihazlarda pratik uygulama arayüzleri ile kullanılabilmektedir.

KONUŞMACI HAKKINDA:

Dr. Taner Göçmez yüksek lisansını RWTH Aachen Üniversitesi’nde yaptıktan sonra FEV’e katılmıştır. FEV’de geçirdiği 17 yılda birçok farklı motor geliştirme projelerinde mühendis, takım lideri ve proje müdürü görevlerinde bulunmuştur. FEV’deki kariyerinde RWTH Aachen Üniversitesi ile ilişkisini sürdürmüş ve doktorasını aynı üniversitede silindir kafalarının yorulma analizi ve optimizasyonu üzerine yapmıştır. Kasım 2009 itibariyle, ağırlıklı olarak Türkiye, Rusya ve bunların yanı sıra Japonya, Çin pazarları için iş geliştirme faaliyetlerini yürütmüştür. Ağustos 2011’de FEV Türkiye’yi kuran Dr. Göçmez, halen FEV Türkiye Genel Müdürlüğü ve Ağustos 2018’den beri FEV Asya Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

BİAS TOSB ÖĞLE SEMİNERLERİ 10